Changing the look and feel of an entire food court 39

Pacific Werribee
Pacific Werribee is a shopping plaza in Melbourne’s thriving inner west. We were asked to transform an indoor environment and we couldn’t be happier with the result.

A thriving location

Pacific Werribee captures the opportunity and excitement of Melbourne’s thriving inner west. As part of the redevelopment of the plaza, Pacific Group required a retrofit suspended ceiling treatment to the existing food court.

To address the engineering requirements and develop solutions based on accurate measurement information, a 3D scan was carried out of the entire food court, providing all the necessary visibility for both the The Lantern and The Halo.

The Lantern

Known as The Lantern, the concept was developed by MGS Architects, with 230sqm of suspended installation within the lightwell of the food court, hanging into the vacant space below.

The finished installation needed to be complimented by nearly 100m of surrounding façade treatment, which wraps around the perimeter of the food court to completely change the look and feel of the environment.

The Halo

Another complex installation was The Halo – a roof installation. To successfully install the bespoke concept, it required complex management and expertise experience.

Ceiling treatment

The JB HiFi ceiling treatment consists of triangular acrylic light ponds alternating with triangular barrisol elements, resulting in a textured undulating and interesting ceiling treatment.

Wayfinding

In addition to the installations the Buchan Group designed signage and wayfinding concept needed to be resolved and installed across the entire shopping centre – linking the old areas with the new development in a seamless customer experience. Diadem completed design development services as based upon the original endorsed concept design. Through consultation with the management team at Pacific Group of Companies and Probuild we came to the solution implemented onsite including additional sign types.

Car Park

The car park entry was another impressive element as a branding implementation and graphic treatment that customers would experience as they first entered the centre.

Diadem’s role

As part of the design development process Diadem designed and produced a series of prototypes to be installed for client approval.

Diadem undertook design development to enable construction documentation and the manufacture by specialist fabricators and installers. We managed the materiality and specification elements, builder and client approvals, and then procurement and installation of these various elements.

All installation had to take place after operational hours to ensure the tenancies were able to be fully operational.

Stay in touch

Register for Dialect, our e-news